Kissala

Rotukissaharrastukseni sai alkukipinänsä oikeastaan vahingossa syksyllä 2006, kun eräänä viikonloppuna satuin poikkeamaan lähiseudulla järjestetyssä kissanäyttelyssä. Siellä törmäsin ensimmäisen kerran tähän hurmaavaan kissarotuun - Burmaan.
Vuodenvaihde ja kevät meni työ- ja muissa kiireissä, mutta aina välillä palasi mieleen ajatus omasta burmasta. Lokakuussa 2007 Belacane-kissalaan tuli tarjolle lähes luovutusikäinen suklaatyttö, joka selvästi oli minun kissani..

Aluksi Mimmistä piti tulla pelkkä lemmikki, enkä pentua etsiessäni juuri miettinyt näyttely- tai kasvatusasioita. Hyvin pian mieli kuitenkin muuttui ja lähetin "kaiken varalta" hakemuksen kasvattajanimeä varten. Kasvattajanimi FIN*Feirefiz hyväksyttiin FIFessä tammikuussa 2008.

Tarkoitus oli tehdä yksi pentue, josta saisin Mimmille seurakissan, mutta niin vain harrastus vei mukanaan ja tähän mennessä on syntynyt jo 15 Feirefiz-pentuetta. Pyrin kuitenkin pitämään kotonani asuvien kissojen määrän kohtuullisena ja tällä hetkellä suuri osa kasvatuskissoistani asuukin sijoituskodeissa.

BKY:n Vuoden Kasvattaja 2014 II-sija.
BKY:n Vuoden Kasvattaja 2013 II-sija.
BKY:n Vuoden Kasvattaja 2012 II-sija.
BKY:n Vuoden Kasvattaja 2011.
Surokin Vuoden Kasvattaja 2011.
Kissaliiton Vuoden Kasvattaja 2011 II-sija.

Kuva: Pauli Araneva